• Nema na lageru
TEKAPUR PURPENA ZA STIROPOR 750ML
search
  • TEKAPUR PURPENA ZA STIROPOR 750ML

TEKAPUR PURPENA ZA STIROPOR 750ML

900,00 RSD
Sa PDV-om

0Purpena za lepljenje izolacionog materijala na građevinske površine

Količina
Nema na lageru

 

Sigurna kupovina

 

Slanje robe kurirskom službom

Tekapur Insulation Adhesive je jednokomponentna pena koja ima izrazito nisku ekspanziju i namenjena je za pričvršćivanje izolacionih materiala pomoću montažnog pištolja. Očvršćuje pomoću vlage iz vazduha.

Pogodno za jednostavno, brzo, čisto i efikasno lepljenje stiropora, stirodura i kamene vune na različite građevinskepodloge (beton, cigla, drvo). U skladu sa evropskim smernicama ETAG 004. Omogućava brzo napredovanje radova i dodatnu toplotnu izolaciju.

Podloge na koje se lepe izolacione ploče moraju biti čvrste, ravne i čiste. Pre nanošenja je preporučljivo navlažiti površinu vodom. Vlaženje je izuzetno važno jer u velikoj meri poboljšava prijem na površinu kao i brzinu lepljenja. Optimalna temperatura doze pri upotrebi je 20 – 25 ° C. Tekapur poliuretanski lepak najpre treba naneti na ivice ploče, a zatim na površinu ploče u obliku slova W.

Tačno doziranje poliuretanskog lepka omogućuje manju potrošnju. Sa jednom dozom se može pričvrstiti 12 – 16 m2 izolacije.

Jednu minutu nakon nanošenja poliuretanskog lepka na izolacionu ploču, istu pričvrstimo na zid. Nakon pričvršćivanja ploče, ekspanzija poliuretanskog lepka se zaustavi. Izravnavanje izolacione ploče je moguće u narednih 10 do 15 minuta nakon pričvršćivanja na zid. Površine na kojima postoje veće neravnine je potrebno prethodno izravnati sa grubim produženim cementnim malterom. U slučaju tačkastih izbočenja na zidu, potrebno je izbušiti izolacione ploče sa unutrašnje strane tako da spoljašnja površina ostane ravna. Fuge između ploča se mogu popuniti poliuretanskim lepkom. Već nakon 2 sata, kada poliuretanski lepak očvrsne, može se nastaviti sa mehaničkim fiksiranjem i daljom obradom izolacionih ploča. Dodatno fiksiranje izolacionih ploča ankerima zavisi od kvaliteta građevinske površine. U podnožju objekta, na starim fasadama, betonu kao i nenosivim podlogama, dodatno fiksiranje ankerima je obavezno. Ako prvi red ploča nema oslonac na betonskoj ploči odnosno, ako je donja ivica fasade viša, može se upotrebiti letvica U profila koju treba mehanički pričvrstiti na zid. U slučaju lepljenja izolacionih ploča u lošim vremenskim uslovima, potrebno je zaštititi skelu. Ako duva vetar, posebno je potrebno zaštititi ivice objekta. Očvrsnuti poliuretanski lepak je potrebno zaštititi od UV zraka.


 

TKK